Fotoalbum

Keramikværkstederne
I ejendommen som nu har adressen Gl. Brovej 2 lå i mange år et kendt keramisk værksted, kaldet Torben Keramik. Men i virkeligheden startede det et andet sted, nemlig på Ny Strandvej 32B. I 1937 købte Inger og Axel Petersen en kuperet grund mellem gasbeholderen og Ny Strandvej. Her byggede de et lille hus hvor der var værksted i den ene ende. I værkstedet fremstillede de allehånde brugskeramik, fade, tallerkener, krus, vaser... Og kaldte det for Humlebæk Keramik fordi postdistriktet dengang var Humlebæk.

Af parrets seks børn, blev de tre keramikere. Det var Carl "Calle", Kaj og Ingvard "Sofus". Det var Kaj, der senere - i 1955 - overtog virksomheden, der på sit højeste havde fire drejeskiver i gang. Store vaser blev senere firmaets specialitet - og en cremegul farve indgik næsten altid i motiverne. Firmaet lukkede i 1970, da plastic og fabriksfremstillede varer udkonkurrerede Humlebæk Keramik.

Men allerede længe før da - i 1950 - havde sønnen Calle, oprettet sit eget værksted her på Gl. Brovej 2. De startede med at købe et ottekantet sommerhus, der lå her på grunden. Calle havde et vandrebrev på livstid og var et stort handelstalent. I slutningen af 40'erne byggede Calle og hustruen Astrid huset og her var der værksted i kælderen. I starten forhandlede Calle mest fremmede varer, men da der var god afsætning på keramik, blev der efterhånden ansat flere personer til fremstilling af "Torben-Keramik" - opkaldt efter parrets søn, Torben. Torben Keramik afsatte varerne i det danske sommerland, bl.a. i Hornbæk, Rørvig og på Fanø, hvor der var udsalgssteder. Torben Petersen overtog værkstedet i 1981, men flyttede i 1991 til Møn, hvor der fortsat bliver fremstillet Torben Keramik.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Elsebeth Lind Iversen | Svar 05.08.2018 14.00

Hej, en rigtig fin side, jeg har selv en del keramik fra Humlebæk. som jeg har arvet. Min far var i familie med dem.

Laila | Svar 17.10.2016 01.28

Hej jeg har en fin keramik dunk/vase til salg, fra Humlebæk keramik. Den er meget smuk og uden skår! Kan sende et par billeder, hvis du sender en mail til mig.

Inga Kotak | Svar 27.01.2016 17.01

En meget flot samling! God lærerig artikel om keramikværkstederne.

Karen Lisbeth Poulsen | Svar 04.09.2014 19.40

en meget smuk samling Humlebæk Keramik

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.08 | 14:00

Hej, en rigtig fin side, jeg har selv en del keramik fra Humlebæk. som jeg har arvet. Min far var i familie med dem.

...
29.07 | 20:31

hvad koster Knabstrup mælkekande 15 cm

...
29.04 | 11:47

Tak for din fine hjemmeside, jeg har en fin blå lampe fra HK Danmark og har været i tvivl, hvorfra den stammede. Er nu blevet klogere. Tak for hjælpen.

...
11.04 | 17:33

Jeg har næsten opgivet at redigere på siderne.. jeg har købt så mange ting efterhånden, som ikke er kommet på siderne endnu.. men måske en dag hvis det regner

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE